Ouderdom & Veiligheid

by Super User
Hits: 42

U kunt uw woning op verschillende beschermen tegen inbraak. De bekendste manier is met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dat keurmerk is geld waard. Verzekeraars geven koring  tot wel 25% op hun premie.

U kunt uw woning op verschillende beschermen tegen inbraak. De bekendste manier is met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Het wordt minder makkelijk om de woning binnen te komen
Met de maatregelen die PKVW verplicht stelt, duurt het langer voordat een inbreker de woning kan binnenkomen. Maatregelen zijn bijvoorbeeld: goede sloten en goede verlichting.

U kunt zelf een keuring aanvragen
Via de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen kunt u een inspectie aanvragen. Er komt dan een expert bij u langs die de beveiliging van uw woning controleert. Daarbij wordt ook gelet op de brandveiligheid. De expert maakt vervolgens een offerte voor u. En regelt als u dat wilt de montage van bijvoorbeeld nieuwe of extra sloten of brandmelders. Voldoet uw woning daarna aan de eisen van PKVW? Dan krijgt u een certificaat. Voor nieuwbouw gelden iets andere afspraken. Meer informatie vindt u op de site van PKVW.

Op deze 4 dingen let een inspecteur
Uw woning kan het keurmerk krijgen als deze dingen aanwezig zijn:

Uw hang-en-sluitwerk heeft een certificaat (zoals SKG) op ramen, deuren en lichtkoepels waar iemand bij kan komen.
Er is verlichting bij de buitendeuren.
Vanuit de hal kunt u zien wie er voor de deur staat.
Er zijn rookmelders op elke etage en ze hangen op de juiste plek.
Met het certificaat krijgt u korting op uw verzekering
Vaak krijgt u korting op uw inboedelverzekering. Vraag aan uw verzekeraar of dat ook voor u geldt.

Ook nuttig

e know that when you have a plumbing emergency, the last thing you want to deal with is an unfriendly person on the other end of the phone. We promise to greet you with a warm friendly voice that will understand your situation, make you a priority.

Leave your comments

Comments

  • No comments found